ORDU / ÜNYE - Ünye Bilim ve Sanat Merkezi

Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları

Programın amacı, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, öğrencileri Ulusal Bilim Olimpiyatlarına hazırlamak ve Uluslararası/Bölgesel Bilim Olimpiyatlarına katılımlarını sağlamaktır.

Kimler Katılabilir?

• Ortaokul 5, 6, 7, 8. Sınıfta okuyan öğrenciler
  • Lise Hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıfta okuyan öğrenciler

Kimler Hangi Daldan Sınava Girebilir?

18-04-2019

****Her öğrenci yalnızca bir alandan sınava başvurabilir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular öğrencinin halen öğrenim gördüğü okul ya da BİLSEM yönetimi tarafından http://tubitak.istanbul.edu.tr/ adresinden yapılır.

Başvurular İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi - TR130001200982000006200378 no’lu hesaba sınav ücreti olan 50 TL yatırıldıktan sonra yapılır.

Son başvuru tarihi olan 24 Nisan 2019’dan sonra yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmez.

Sınav Nerede Yapılacak?

Sınav merkezi olarak bize en yakın yer Samsun’dur. Öğrenci velisi ile birlikte sınava gitmesi gerekmektedir.

Sınav Nasıl Yapılır?

Ulusal Bilim Olimpiyatları sınavı iki aşamalı olarak yapılır. Birinci Aşama Sınavı TÜBİTAKBİDEB adına İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülür. Birinci Aşama Sınavı’nda başarılı bulunan öğrenciler Yaz Okulu’na çağrılır ve İkinci Aşama Sınavı’na hazırlık amaçlı kampa alınır. İkinci Aşama Sınavı’nda başarılı bulunan öğrencilere TÜBİTAK tarafından ulusal düzeyde madalya, başarı belgesi ve para ödülü verilir. İkinci Aşama Sınavı’nda başarılı bulunan öğrenciler Kış Okuluna davet edilir.

Birinci Aşama Sınavı, 04.05.2019 tarihinde BİDEB adına TÜBİTAK tarafından yetkilendirilen İstanbul Üniversitesince, İkinci Aşama Sınavı ise ilan edilen tarihlerde BİDEB tarafından yapılır.

Birinci Aşama Sınavı: Bu sınav,

• Bilgisayar, Ortaokul Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Ortaokul Matematik dallarında yapılır.
  • Tek oturumda düzenlenir.
  • Çoktan seçmeli sorulardan oluşur.
  • Sınıflara göre ayrı soru grubu yoktur.
  • Kimya ve Biyoloji dalından sınava girecek adayların fonksiyonel hesap makinelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir(Bilgisayar özellikli, programlanabilir, hafıza kartlı vb. hesap makinalarının kullanılması yasaktır).
  • TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları sitesinde bulunan geçmiş yıllardaki sınav sorularının öğrenciler tarafından incelenmesi önerilir. Geçmiş yıllara ait sınav soruları ve cevap anahtarlarına http://tubitak.gov.tr/tr/olimpiyatlar/icerik-ulusal-bilim-olimpiyatlari adresinden ulaşılabilir.

Sınav ile alakalı kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Yayın: 18.04.2019 - Güncelleme: 18.04.2019 10:49 - Görüntülenme: 872
Kaynak: https://www.tubitak.gov.tr/tr/olimpiyatlar/icerik-ulusal-bilim-olimpiyatlari